Marjoleins gezonde cake
Deze maand wil ik heel graag met jullie het recept van mijn gezonde 'weekcake' delen. Ik heb dit recept vanuit verschillende recepten samengevoegd en zo is deze heerlijke suikervrije cake ontstaan. Het is officieel een ontbijtcake, maar ik eet hem als tussendoortje. Als je een keukenmachine hebt, dan staat de cake met 10 minuten in de oven.
Ingrediënten
100 gram ultrafijne havermout
60 gram (spelt)meel
2,5 theelepel bakpoeder
snufje zout
1 theelepel kaneel
3 eieren
100 ml melk
15 gram lijnzaad
30 gram zonnebloempitten
handje abrikozen
2 appels
100 gram pecannoten
100 gram rozijnen
klein scheutje vanille-extract
Mocht je eens willen variëren, dan kun je één appel ook vervangen door 100 gram cranberry's of eens andere noten gebruiken.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Voeg de havermout, het speltmeel, bakpoeder samen. Voeg hier een snufje zout en een theelepel kaneel aan toe
Kluts de eieren goed door en roer dit door de droge ingrediënten heen
Voeg de melk toe, je zult zien dat er een glad deeg ontstaat
Voeg nu ook het lijnzaad, zonnebloempitten, rozijnen en het vanille-extract toe
Maal in de keukenmachine de noten en de abrikozen fijn. En rasp de appel. Meng dit vervolgens door de rest van de ingrediënten.
Doe het mengsel in een cakeblik die je bekleed hebt met een vel bakpapier.
Bak de cake 35 minuten in de oven.
Ben heel benieuwd wat jullie van deze suikervrije cake vinden.
Eet smakelijk!